Hoe je je pijn dankbaar kan worden, doordat het leidt naar wat voor jou belangrijk is. Je pijn is een richtingaanwijzer.

Chronische pijn behandeling

Chronische pijn behandeling: hoe werkt het?

We zijn er in onze huidige maatschappij op gericht pijn te bestrijden. Middels medicatie, zenuwblokkades, operaties, afleiding zoeken, massages enz. Soms effectief, maar waar dit niet lukt, wordt het een strijd tegen pijn. Een strijd tegen signalen van het lichaam die ten koste gaat van veel energie en vitaliteit. De energiestroom blokkeert en je raakt uitgeput.

Met de chronische pijn behandeling wordt een beweging gemaakt naar de pijn toe; geen strijd, maar acceptatie en onderzoeken van de pijn, waardoor helder wordt waar je eigen gedachten of gedrag de pijnervaring kunnen beïnvloeden. De pijn is dan geen vijand meer, maar onderdeel van je leven en tevens een richtingaanwijzer. Wat blokkeert de energiestroom in je lichaam, wat heeft het je te vertellen, wat mag bewust worden. Zeker kun je op andere manieren ook van je klachten afkomen (bijv. medisch ingrepen of door voldoende rust); er heeft dan mogelijk minder bewustwording plaats gevonden waardoor je mogelijk weer in dezelfde valkuilen stapt met mogelijk nieuwe lichamelijke- en/of psychische gevolgen.

Met wat je leert in de chronische pijn behandeling kun je jezelf en je pijn anders benaderen. Waar komt de pijn vandaan, wat kan je zelf doen aan deze energieblokkade? Hoe kan je je eigen pijn omzetten, de energie weer laten stromen, zodat je jezelf veilig, stabiel en stromend voelt?

In de behandeling wordt tevens gebruik gemaakt van de visies en vaardigheden vanuit de Mindfulness, maar dan specifiek toegepast op fysieke pijn en emotionele pijn.

Chronische pijn behandeling: waarom zou je het doen?

Als je jezelf en je pijn anders wilt benaderen en wilt weten hoe je je eigen pijn om kan zetten in stromende energie, zodat je jezelf weer veilig, energiek en stabiel kan voelen.

Chronische pijn behandeling: voor wie?

Deze behandeling is geschikt voor iedereen die te maken heeft met chronische of frequente pijnklachten. Deze klachten kunnen een fysieke dan wel een emotionele aard hebben. Het is niet nodig om speciale talenten of een vooropleiding te hebben. De bereidheid aandacht aan jezelf te geven en aandacht te ontvangen is voldoende.
Het is wel belangrijk dat je openstaat voor een andere benadering van je pijnklachten en wellicht zul je hiervoor je (voor-)oordelen moeten opschorten.

Chronische pijn

Behandelaar

Anna Afman

Kosten

De behandelingen worden vergoedt door alle ziektekostenverzekeraars vanuit het basispakket. De factuur dient eerst zelf betaald te worden; de factuur kan ingediend worden bij de zorgverzekeraar. Een klein percentage hiervan is voor eigen rekening. Het eigen risico dient vanzelfsprekend wel eerst zelf betaald te worden. Zelf betalen kan ook; de kosten zijn dan €150,00 per uur..

CONTACT MIJ